מרכז יעוץ לאשה בזמן משבר הקורונה
מגפת הקורונה יצרה מציאות חדשה ומורכבת עבור מרבית המדינות וגם כאן בישראל. במחצית מרץ הנהיגה ממשלת ישראל סגר בן שישה שבועות בכל רחבי הארץ על מנת לעצור את התפשטות המגיפה.
עם תחילת הסגר הבנו כי יש חשיבות רבה לשמירה על הקשר, הלווי והתמיכה בנשים הזקוקות לכך במיוחד בתקופה קשה זו, ולכן נקטנו צעדים שונים שיאפשרו להן להמשיך ולקבל טיפול. מטפלות המרכז המשיכו את הסיוע המקצועי באמצעים דיגיטליים שונים.
בזמנים רגילים כ 70% ממטופלות המרכז מקבלות סבסוד בהיקפים שונים. מאז תחילת המשבר העמקנו את הסבסוד למימון הטיפול של נשים שמצבן הכלכלי הורע בעקבות יציאה לחל"ת או פיטורין.
סיפורה של מ' בימי הקורונה:
ההתמודדות עם הקורונה, הסגר והריחוק הפיזי והחברתי שנדרשים, מעלים את הסיכון של נשים החוות דיכאון או חרדה או מתמודדות עם טראומה, כמו כן הם מעלים משמעותית את שכיחות התופעות של התעללות פיזית או רגשית בתוך המשפחה. אנחנו רוצים לחלוק אתכם את סיפורה של אחת המטופלות בתקופה זו והמורכבות של התמודדותה עקב הקורונה.
מ' החלה את הטיפול שלה במרכז יעוץ לאשה ימים לפני התפרצות המגפה. פנייתה הייתה עקב קשיים ומצוקה בנישואיה, הכוללים התעללות רגשית מצד בן הזוג, ולאחר שנכשלו ניסיונות שונים לגישור ביניהם. במהלך הסגר נאלצו מ' ובן זוגה לעבוד מביתם תוך ששלושת ילדיהם נמצאים עימם עקב סגירת בתי הספר. מציאות זו הייתה קשה מנשוא. על כך נוספה תחושתה הקשה של מ' שבן זוגה מסית את ביתם הבכורה נגדה, עד כדי כך שהיא הפסיקה לדבר אתה. חווית ההתעללות הרגשית של מ' גברה ולעיתים הגיעה על סף אלימות פיזית, עד למצב שהיא חשה פחד ובלילות נעלה אחריה את דלת חדר השינה מחשש לחייה.
מ' נפגשה באופן מקוון עם המטפלת שלה ממרכז יעוץ לאישה באופן שוטף בכל התקופה. המפגשים אונליין אפשרו לה להתמודד עם המציאות הקשה בבית במהלך הסגר ואחריו. למרות שמ' היא בעלת הכנסה קבועה, לבן זוגה כל השליטה לגבי הוצאות המשפחה ולמ' שום יכולת להשפיע. בשיחותיה עם המטפלת חלקה עמה את תחושת הייאוש והבדידות הרבה שחשה.
במהלך הפגישות החליטה מ' לנקוט צעדים שונים שיאפשרו לה להיפרד מבן זוגה ולצאת מהבית למקום משלה. עם סיום הסגר חזרה מ' למקום עבודתה ולקחה על עצמה תפקיד נוסף שיאפשר לה הגדלת הכנסה ועצמאות כלכלית. מ' ממשיכה את פגישותיה עם המטפלת ומקבלת תמיכה ולווי בהתמודדות עם תהליך מורכב זה.

|