שאלות ותשובות

מרכז יעוץ לאשה הוא מרכז לטיפול, הדרכה והכשרה וותיק וייחודי לטיפול בנשים, שצבר במהלך 30 השנים שחלפו מאז הקמתו ידע עשיר וייחודי בטיפול בנשים ובסוגיות ייחודיות העולות ממעגל החיים הנשי. הטיפול במרכז יעוץ לאשה נעשה בגובה העיניים, מתוך גישה פמיניסטית השואפת לחבר כל אישה לכוחות וליכולות שלה, ותוך מתן כבוד ומרחב לתרבות, למוצא, לרצונות ולשאיפות שלה, ומתוך הבנת ההקשר החברתי בו האשה פועלת.
מגוון השיטות, הגישות והכלים הטיפוליים המצויים במרכז תחת קורת גג אחת מאפשרים לכל פונה למצוא מענה לצרכים ולקשיים הייחודיים לה.
על מנת לקבל טיפול נפשי במרכז יעוץ לאשה, את מוזמנת למלא טופס יצירת קשר באתר, או להתקשר למשרדי המרכז בין השעות 9:00-15:00 ולהשאיר שם וטלפון. בשעות אחרות ניתן להשאיר הודעה בתא הקולי ואנו נחזור אלייך בהקדם.
מספרי הטלפון ליצירת קשר:
סניף רמת גן והסביבה 03-6129592/3 | סניף ירושלים והסביבה 02-6785210
בתוך מספר ימים לאחר פנייתך הראשונה אלינו תיצור עמך קשר רכזת הפניות של המרכז ותשוחח עמך על הרקע לפנייתך. על סמך הפרטים שיעלו במהלך שיחה זו תיקבע לך פגישה ראשונה עם המטפלת, ולאחריה יתחיל תהליך טיפולי שאורכו יקבע בהתאם להחלטה המשותפת שלך ושל המטפלת שלך.
למרכז יעוץ לאשה שני סניפים, בירושלים וברמת גן; בנוסף, מתקיימים טיפולים גם בקליניקות פרטיות באזור תל אביב והסביבה ובאזור ירושלים והסביבה .
הטיפול הפסיכותרפי (המוכר גם בשם "טיפול פסיכולוגי") מבוסס על שיחות, ומטרתו להקל על קשיים וסבל נפשי של הפונה ולסייע לבניית מבנה נפשי יציב, גמיש ומסתגל יותר לאתגרי החיים. פסיכותרפיסטית נחשבת כל אשת מקצוע בריאות הנפש שעברה הכשרה בפסיכותרפיה (פסיכולוגית קלינית, עובדת סוציאלית קלינית, או פסיכיאטרית).
המטפלות במרכז הן פסיכולוגיות קליניות, עובדות סוציאליות קליניות ופסיכיאטריות בעלות הכשרה וניסיון בטיפול בנשים.
נשות המקצוע במרכז יעוץ לאישה הן בעלות ניסיון רב בפסיכותרפיה של נשים, שהתמחו במגוון רחב של תחומים, גישות, טכניקות ומודלים טיפוליים (כגון גישות פסיכודינמיות, קוגניטיביות-התנהגותיות ועוד). הגישה של טיפול פמיניסטי בה דוגל המרכז, משולבת בתוך גישתה של כל מטפלת. כמו כן קיימות במרכז מטפלות שהוסמכו בשיטות טיפוליות ייחודיות כגון גשטאלט, דמיון מודרך, מגע בטוח, EMDR, היפנוזה וNLP
פסיכולוגיה קלינית ועבודה סוציאלית קלינית הן שני מסלולי התמחות קלינית (טיפולית) בעלי דגשים מעט שונים. במקור, ההבדל בין התחומים נעוץ בהתייחסותם אל רווחת הפרט: הגישה הפסיכולוגית שמה דגש על עולמו הפנימי של הפרט, בעוד הגישה הסוציאלית מתייחסת להקשר החברתי שבו פועל הפרט. עם זאת, ברבות השנים התמתנו ההבדלים בין התחומים, במיוחד כאשר מדובר באנשי מקצוע בעלי התמחות קלינית מתחום בריאות הנפש, אשר עברו הכשרות רבות ושונות. המטפלות במרכז יעוץ לאשה, בין אם פסיכולוגיות או עובדות סוציאליות, הן בעלות הכשרה קלינית, ומתמקדות הן בעולמה הפנימי של הפונה והן בהשפעות החיצוניות ובהקשר החברתי שבו היא חיה.
הצוות הקליני של מרכז יעוץ לאשה כולל גם פסיכיאטריות, כלומר רופאות שתחום ההתמחות שלהן הוא בריאות הנפש ומוסמכות לאבחן קשיים נפשיים ולהציע פתרונות תרופתיים במידת הצורך. התייעצות עם פסיכיאטרית מתאפשרת כאשר הדיאלוג הטיפולי מוביל את המטפלת והפונה להאמין שטיפול תרופתי יכול להוות מענה משמעותי למצב הנפשי הקיים. השירות הרפואי ניתן למטופלות המרכז בלבד ובמחירים מסובסדים.
משך זמן הטיפול תלוי בגורמים רבים, כגון אופי הקשיים והסוגיות שעימם אנו מתמודדות, המטרות שאנו מגדירות לעצמנו בטיפול והיקף השינוי שאנו מבקשות לחולל בחיינו. פנייה על רקע משבר נקודתי או לצורך טיפול ממוקד עשויה למצוא את פתרונה בטיפול קצר מועד. לעומת זאת, קשיים עמוקים יותר המלווים את חיינו לאורך זמן, עשויים לדרוש תהליך טיפולי עמוק ומקיף יותר ומסגרת זמן רחבה יותר. חלק מהדיאלוג הטיפולי נועד לאפשר לכל אחת מאיתנו להגדיר את אופי והיקף השינוי שהיא מעוניינת להשקיע בו.
התעריף לשעת טיפול הוא מדורג ונע בין 200-350 ₪. בנוסף, ישנם במרכז יעוץ לאשה מסלולים נוספים מסובסדים במחירים נמוכים יותר.
במרכז מגוון שירותי טיפול: טיפול פרטני, טיפול זוגי וטיפול קבוצתי.
כעקרון אין כל מניעה. אם הטיפול החל בפגישות אישיות והדיאלוג הטיפולי הוביל את המטפלת והפונה להאמין שטיפול זוגי עשוי להוות גורם מיטיב, ניתן להתחיל טיפול זוגי במסגרת המרכז, במקביל או במקום הטיפול הפרטני. הדיאלוג הטיפולי אמור לסייע לנו להבין את האפשרויות ולבחור באפשרות הנכונה ביותר עבורנו (למשל, האם להתחיל טיפול זוגי אצל אותה מטפלת או עם מטפלת שונה).
לא. מרכז יעוץ לאשה הינו עמותה פרטית הפועלת בנפרד מהשירותים הציבוריים של קופות החולים.
מעבר לחשיבות הגישות הטיפוליות של מטפלות המרכז, למפגש הבין-אישי חשיבות רבה ולפעמים אכן אין תחושת "קליק" בין המטפלת למטופלת. במקרה כזה ינסו המטפלת והמטופלת לברר מה הם הגורמים לתחושה זו; במידת הצורך תופנה המטופלת למטפלת אחרת מקרב מטפלות המרכז.